Zeewolde

Speelbos neemt afscheid van groot aantal tuinkabouters

In speelbos De Zevensprong in het Horsterwold zijn niet langer tuinkabouters te zien. “Er zijn er de afgelopen paar jaar een hoop gesloopt en daarom hebben we moeten besluiten ermee te stoppen”, zegt boswachter Rob Koetsier. “Erg jammer dat het zo moet.”

Een aantal jaar geleden werd het idee opgevat mensen te vragen overtollige tuinkabouters te doneren aan het kabouterpad in het speelbos de Zevensprong. “We hebben er echt tientallen gehad”, zegt Koetsier, die deze toevoeging zag als “extra beleving” bij het kabouterpad.

De plastic tuinkabouters werden echter geregeld door vandalen toegetakeld, merkte Koetsier.

Speelbos neemt afscheid van groot aantal tuinkabouters

“Na vele herstelwerkzaamheden en vervangingen hebben wij moeten besluiten om geen nieuwe (tuin)kabouters meer te plaatsen en ook niet meer toestaan dat deze door anderen geplaatst worden. Voor de kinderen is het natuurlijk ook niet leuk om steeds tegen kapotte kabouters aan te moeten kijken. En we kunnen er moeilijk de hele tijd bij gaan staan of de kabouters met camera’s beveiligen.”

Langs het kabouterpad zullen nu ‘enkel’ de houten tuinkabouters van Staatsbosbeheer zelf blijven staan, geeft Koetsier aan.

Advertentie