Zeewolde

Stappen zetten naar aardgasvrije buurten in Zeewolde Zuid op 28 juni

Op 28 juni a.s. organiseert de gemeente in De Verbeelding van 19.30 – 22.00 uur een bijeenkomst. De avond is bedoeld voor de Vissenbuurt, Vlinderbuurt en Wildbuurt.

Met inwoners en andere belanghebbenden wil de gemeente praten over het stapsgewijs aardgasvrij maken van hun woningen. Alle bewoners van de buurt zijn van harte welkom. De avond start om 19.30 uur. De zaal gaat om 19.00 uur open.

Tijdens de inwonersbijeenkomst is er een presentatie van de warmtetransitie en een informatiemarkt. Behalve de gemeente zijn ook andere partners aanwezig zoals het Energieloket Zeewolde, Woonpalet, netbeheerder Liander, Energiecoöperaties en de energie-experts van onderzoeksbureau MSG. Zij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en te horen wat de wensen van de buurtbewoners zijn.

De verbeelding met klaprozen op de voorgrond

Wethouder Ernst Bron: ‘Ik vind het belangrijk dat alle bewoners mee kunnen denken en beslissen. Daarom gaan we met de inwoners bespreken wat er in zo’n buurtuitvoeringsplan komt te staan. We zetten zo de eerste stap van de energietransitie. Die stap zetten we met elkaar.’

Buurtuitvoeringsplannen zijn een vervolgstap op de Transitievisie Warmte

Voor de startbuurten maakt de gemeente buurtuitvoeringsplannen samen met de bewoners en andere betrokkenen, zoals de woningcorporatie, de netbeheerder en het energieloket. In een buurtuitvoeringsplan staat hoe een buurt zonder aardgas verwarmd kan worden. Het is maatwerk, want elke buurt is anders. In het buurtuitvoeringsplan wordt in overleg met de bewoners per straat gekozen welke van de drie voorgestelde manieren uit de Transitie Visie Warmte het meest kansrijk is. In nauwe afstemming met de buurt wordt het buurtuitvoeringsplan de komende jaren uitgevoerd.

Aardgasvrij Nederland in 2050

De regering wil dat in 2050 in Nederlandse huizen geen aardgas meer gebruikt wordt. Het maken van buurtuitvoeringsplannen is de eerste stap van vele op weg naar aardgasvrije buurten. Meer informatie staat in de Transitievisie Warmte van de gemeente Zeewolde. De visie is op 29 september 2022 vastgesteld door de gemeenteraad. De visie kunt u lezen op www.zeewolde.nl/warmtetransitie.

 

Advertentie