Zeewolde

Stichting de Ondersteuning in Zeewolde lanceert nieuwe actie voor financiële steun

Henk Krol is sinds kort ambassadeur van Stichting de ondersteuning en kwam 31 december naar de radiouitzending van WWW @ Zondagmorgen om nieuwe ontwikkelingen te delen. De stichting, beheerd door Nick en zijn dochter, zet zich in voor mensen die net boven de grens van de Voedselbank vallen.

Volgens Krol is er de afgelopen week veel aandacht geweest voor het feit dat voedselbanken in de regio (niet Zeewolde) wachtlijsten hanteert voor nieuwe aanmeldingen. Hij verwijst hier naar een rapport van het armoedefonds. Dit heeft Stichting de Ondersteuning ertoe aangezet om een nieuwe actie te lanceren om financiële steun te verzamelen. 

De stichting groeit snel, met nu al meer dan 40 gezinnen in Zeewolde die worden geholpen. Het zijn gezinnen die niet in aanmerking komen voor pakketten van de Voedselbank, maar te weinig over houden voor boodschappen, maar ook andere zaken zoals sport.

Het logo van Stichting de Ondersteuning met wat fruit in het plaatje en de tekst samen tegen armoede

Ook zijn er mensen die worden geholpen door vervoer. Voor een bezoek aan tandarts, verre familie of om toch een boodschap te doen. Krol benadrukt dat er behoefte is aan een regelmatige inkomstenbron voor de stichting en roept mensen op om maandelijks een klein bedrag te doneren. Hij wijst op de samenwerking met onder andere de Zeewolde Actueel, waarin verantwoording wordt afgelegd over de ingezamelde fondsen.

Het geld is niet alleen nodig voor voedselhulp, maar de stichting biedt ook ondersteuning op andere gebieden, zoals sportabonnementen, zwemmen, kleding en huishoudelijke apparatuur. Ook wordt er meegekeken om ook de administratieve bijkomstigheden te regelen en perspectief te bieden voor een betere zelfredzame toekomst. Lokale ondernemers dragen bij, maar er is een groeiende behoefte aan steun van bedrijven en individuen.

Krol prijst Mick en Melissa, oprichters van de stichting, voor hun toewijding en wijst op de leeggeruimde staat van hun huis, dat als opslag dient voor gedoneerde goederen. Er zijn behoorlijke uitdagingen om het voedsel op te halen en te verspreiden, dit ook omdat er een gekoelde vrachtwagen geregeld moet worden en tevens is opslagruimte nodig. Om de gezinnen te helpen verspreidt de stichting waar nodig voedselbonnen van het Rode Kruis.

Stichting de Ondersteuning zal informatiekaarten verspreiden via 'Zeewolde Actueel', en die zijn ook te vinden bij diverse ondernemers in het centrum van Zeewolde. Henk Krol moedigt mensen aan om vrijwilliger, donateur of sponsor te worden. Hij benadrukt dat er geen schaamte moet zijn bij het vragen om hulp en spoort mensen aan elkaar te informeren over de stichting.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website stichtingdeondersteuning.nl, welke momenteel een update ondergaat. De stichting hoopt op brede steun uit de lokale gemeenschap om de mensen die het moeilijk hebben te helpen.

Reactie voedselbank Zeewolde

Voedselbank Zeewolde heeft in reactie op dit item aangegeven dat in Zeewolde geen wachtlijst is voor de voedselbank. Zij helpen de mensen onder de grens van het leefgeld.

 

Advertentie