Loading...

Energieloket Zeewolde Ravelijn
Stimuleren van energiebesparende maatregelen aan woningen

Gemeente Zeewolde heeft de Natuur & Milieufederatie Flevoland de opdracht gegeven om via het Energieloket nog meer inwoners te activeren tot het nemen van energiebesparende maatregelen in hun woning. De gemeente gaat proberen alle huishoudens te bereiken via dit project en gaat er vanuit dat in 2020 in ongeveer 1.000 woningen energiebesparende maatregelen genomen zijn.

Regeling Reductie Energie
Om inwoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, heeft de gemeente ruim € 100.000 ontvangen vanuit de Regeling Reductie Energie (RRE) van het ministerie van BZK. Dit geld is bedoeld om ervoor te zorgen dat inwoners maatregelen nemen om de CO2-uitstoot van hun woning te verlagen.

Activiteiten in 2020

De huishoudens in Zeewolde ontvangen medio april een brief vanuit de gemeente met meer informatie over het project. In het komende jaar zal het Energieloket diverse activiteiten organiseren. Denk hierbij aan acties met giveaways rondom kleinere aanpassingen in het huis zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Het Energieloket richt zich ook op advies aan huiseigenaren over grotere energiebesparende maatregelen, zoals dak-, vloer, raam- of gevelisolatie.