Loading...

stoffelijk overschot Anne Faber aangetroffen
Stoffelijk overschot Anne Faber aangetroffen

Donderdag 12 oktober is een lichaam gevonden in de omgeving van het Nulderpad. Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het de 25-jarige Anne Faber is, die sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

De 27-jarige verdachte die op 9 oktober werd aangehouden, is verhoord en heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was. Dit betrof het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd inderdaad een lichaam gevonden.

Voorarrest verlengd

De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

Verklaring

Namens de familie legde oom Hans Faber een verklaring af. Men is dankbaar voor alle steun die men heeft ontvangen, maar ook dankbaar voor een ieder die heeft geassisteerd bij het zoeken naar Anne.

Audio fragment(en)

Verklaring namens Familie - Hans Faber