Zeewolde

Stroomstoring Ravelijn op 21 oktober duurt enkele uren

Niet voor de eerste keer viel wederom de stroom uit in het Ravelijn in Zeewolde.  Het duurde deze keer echter wel enkele uren en het was dit keer slechts een deel van het Ravelijn en Horsterplein.

Winkeliers van de Action, De Winkeltjes, Trendy Woodshop, Primera en FreeWear zaten zonder stroom (of voor een overgroot deel). Ook kapper HiziHair en Chinees restaurant Lotus vielen onder het getroffen gedeelte. De storing was tussen circa 13.00 en 22.15 uur, ondanks dat netbeheerder Liander dacht dit al eerder op te kunnen lossen.

Waar sommigen nog een klein gedeelte stroom hadden, waardoor er gepind kon worden of de haren geföhnd, viel vanaf 16.00 de stroom helemaal uit.
Dit leidde er toe dat de winkels eerder de deuren moesten sluiten, ondanks eerdere alternatieven om bijvoorbeeld op andere manieren te betalen.

Stroomstoring Ravelijn op 21 oktober duurt enkele uren

Klanten reageerden begripvol en gingen ook soepel om met de alternatieven die in eerste instantie nog geboden werden.

De oorzaak is nog onbekend. Liander is met meerdere ploegen geweest en heeft ook moeten graven. Of het euvel verholpen is, is lastig te zeggen. De stroomuitval geeft zorgen bij ondernemers, het leidt tot omzetverlies, maar ook schade aan apparatuur die niet altijd meteen zichtbaar is, dus ook niet op te geven als schade.

 

Advertentie