Zeewolde

Surfpark bij de Eemhof hoopt nu eind 2022 te openen

Omdat de financiering nog niet rond is heeft het geplande surfparadijs bij de Eemhof Marina in Zeewolde weer vertraging opgelopen. Oorspronkelijk verwachtte het park in 2019 te openen, maar de opening werd steeds uitgesteld. Nu hoopt het surfpark eind 2022 open te gaan. 

“De coronacrisis heeft voor de nodige vertragingen in het financieringstraject gezorgd”, schrijft We Want Waves, het bedrijf achter het surfpark, op Facebook. “Dit lijkt nu langzaam de goede kant op te gaan”. We Want Waves wil geen verdere toelichting geven.

Surfpark bij de Eemhof hoopt eind 2022 eindelijk te openen

We Want Waves op Facebook: ''We kunnen nog steeds niks beloven''

Bij de Eemhof Marina wil het bedrijf een zogenaamde ‘wavepool’ aanleggen. In een grote bak worden hoge golven kunstmatig opgewekt om op te surfen. “Onze surfpool biedt ruimte voor meerdere surfers tegelijk zonder elkaar in de weg te liggen. Spectaculair dus voor zowel de surfers in het water als het publiek aan de kant om van dichtbij naar te kijken”, zo staat op de website van het surfpark. Er komen daarnaast ook accommodaties rondom de wavepool.

Financiering

Het surfpark verwachtte oorspronkelijk te openen in 2019, zo vertelden ze eerder bij Omroep Flevoland, maar kreeg toen de financiering niet rond. Daarna werd uitgegaan van 2020, maar ook die deadline werd niet gehaald. Door de coronacrisis liep het verkrijgen van de financiering weer een jaar vertraging op, maar inmiddels is er hoop zo schrijft We Want Waves op Facebook: “Als er door de nasleep van de crisis geen gekke dingen meer gebeuren, zou dat betekenen dat er eind volgend jaar eindelijk gesurft kan gaan worden bij Eemhof Surfpark (maar we kunnen nog steeds niks beloven).”

Advertentie