Zeewolde

Team 7UP! gemotiveerd door ‘aangrijpende, maar ook hoopgevende’ verhalen

Help kanker de wereld uit; hét ultieme doel van Alpe d’HuZes. Volgende week reizen vijf teams met Zeewolder delegatie af naar Frankrijk om hun steentje bij te dragen. Deze week geven zij ieder afzonderlijk aan wat hun sponsorbijdrage is. Vandaag aflevering 2: Team 7UP!.

“Doordat er nog maar vijf van de oorspronkelijk zeven teamleden over zijn, hebben we ons sponsordoel bijgesteld naar € 15.000,- (gemiddeld € 3.000,- per persoon)”, zegt Jan van ’t Loo, die naar Frankrijk af zal reizen met plaatsgenoten Albert Hummel, Tonny Ronda, Linda van ’t Loo en Kasper van ’t Loo. “Met dit doel in ons achterhoofd hebben we vorige week nog één keer alles uit de kast getrokken en iedereen die we kennen benaderd met de vraag ons financieel te ondersteunen.”

Team 7UP! gemotiveerd door ‘aangrijpende, maar ook hoopgevende’ verhalen

En met succes! “Inmiddels hebben we ons sponsordoel overschreden en staat de teller op € 15.260,-. Wij hebben geen bijzondere acties gevoerd, maar hebben het puur moeten hebben van het persoonlijk benaderen van bekenden, vrienden, familie en bedrijven. Een groot aantal ondernemers uit Zeewolde is op deze manier shirtsponsor van ons team geworden.”

Team 7UP! merkte dat bijna iedereen wel met kanker in zijn of haar nabije omgeving te maken heeft of heeft gehad. “De verhalen die we hoorden, waren soms zeer aangrijpend, maar ook hoopgevend. Onze motivatie om ervoor te blijven gaan, nam er alleen maar door toe, ondanks het feit dat de daadwerkelijke beklimming van de Alpe d'Huez tot tweemaal toe werd uitgesteld (vanwege de coronasituatie werden de edities van 2020 en 2021 niet verreden, red.). Ook hier bleek maar weer eens ‘opgeven is geen optie’.”

Op dit moment zijn Jan van ’t Loo en zijn teamgenoten zich aan het klaarmaken om af te reizen naar Frankrijk. “Trainingsprogramma’s zijn afgerond, fietsen en reservematerialen zijn nagekeken. Kortom: we zijn er klaar voor. En... uiteraard blijven extra giften welkom. Of dat nu voor Team 7UP! is of voor één van de andere teams uit Zeewolde; dat maakt niet uit. Het geld komt altijd terecht waar het hoort. Namelijk bij onderzoek naar kanker. Niemand meer dood aan kanker, dat willen we toch allemaal?!”

Meer informatie over Team 7UP! vindt u op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Team7UP/alpe-dhuzes-2022.

Advertentie