Zeewolde

Tientallen Zeewoldenaren geven energiecompensatie weg

De oproep om de energiecompensatie te doneren aan hen die het financieel wat minder hebben, is in Zeewolde goed aangeslagen. Dat stelt Wim van de Koppel, bestuurslid van de stichting Arme Kant Zeewolde.

In de maanden november en december krijgt ieder huishouden twee keer € 190,- van de overheid ter compensatie voor de gestegen energieprijzen. Er zijn echter mensen die dit geld harder kunnen gebruiken dan anderen, weet Van de Koppel.

Tientallen Zeewoldenaren geven energiecompensatie weg

Ruim een week nadat de Arme Kant Zeewolde (AKZ), voedselbank, het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ), de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en de ChristenUnie met de actie zijn begonnen, heeft een flink aantal Zeewoldenaren hun energiecompensatie of een gedeelte daarvan gedoneerd aan de AKZ. Volgens Van de Koppel gaat het om tientallen donaties. “Daar zijn we ontzettend blij mee en we gaan er alles aan te doen om het geld zo goed mogelijk te besteden.”

Van de Koppel laat weten dat in samenwerking met de MDF, voedselbank, het IDPZ en hulpverleners in Zeewolde zal worden gekeken waar de grootste problemen zitten. “Daarna proberen we dat probleem voor die mensen wat draaglijker te maken door bijvoorbeeld een stukje huur of een stukje zorgverzekering te betalen.”

Namens het AKZ bedankt Van de Koppel alle donateurs voor hun bijdrage. “Maar het is natuurlijk niet mogelijk om ons te steunen. Dat kan op de website: www.armekantzeewolde.nl .”

Advertentie