Zeewolde

Trompet vanaf de toren en ‘muzikale knuffels’

In de maand augustus reisden vader en dochter Boudewijn en Lydia Zwart langs diverse verzorgingstehuizen met hun mobiele ‘Bell Theater’. Ook bewoners van woonzorgcentrum de Coloriet werden verrast met een vrolijk piano/carillonconcert voor de deur. Lydia wil het Bell Theater de komende jaren ook inzetten op scholen, festivals en (bedrijfs)feesten.De miniconcerten in Zeewolde werden mogelijk gemaakt door de ‘Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde’, die deze zomer tevens bijzondere zomeravondconcerten organiseerde ter vervanging van het Havenconcert.

Op woensdag 9 september zal om 19.30 uur het laatste concert van de serie plaatsvinden. Dit keer zal het carillon niet alleen te horen zijn in samenspel met digitaal versterkte piano, maar speelt er vanaf de torentrans een heuse trompettist mee.

Trompet vanaf de toren en ‘muzikale knuffels’

Hoog van de toren

Artiesten van de avond zijn Boudewijn Zwart op piano, Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek op carillon en de veelzijdige Rudolf Weges op trompet. Hij mag deze avond letterlijk en figuurlijk hoog van de toren blazen!

Het beiaard Plus concert is te beluisteren vanaf de straten rondom het torentje van Open Haven. Vanaf het kerkplein zijn de muzikanten te zien via het raampje van de beiaardcabine. Aan luisteraars wordt gevraagd zelf de nodige afstandsmaatregelen in acht te nemen.

Advertentie