Zeewolde

Tuinconcert bij de Sfinx

Swingende en meezingende bewoners in de binnentuin van appartementencomplex De Sfinx in Zeewolde. Op gepaste afstand op de balkons en binnen bij de ouderen van woongroep de Scarabee van Coloriet de Sfinx. Iedereen genoot zaterdag van het tuinconcert dat de plaatselijke zanger Mike Klein speciaal voor hen gaf.

De maatregelen rond het coronavirus zijn ingrijpend. Er mag voorlopig geen bezoek komen bij de bewoners van Coloriet de Sfinx. Carolina, woonbegeleider bij de jubilerende Scarabee: “Bij Coloriet zoeken we naar kleurrijke oplossingen om toch contact te hebben en wat gezelligs te kunnen organiseren. Mike was meteen enthousiast.

Tuinconcert voor ouderen in de Sfinx

Hij heeft niet alleen bij ons opgetreden, maar ook op het Marktpad voor bewoners van appartementencomplex Cheops en woongroepen de Ankh en de Nijl.”

Het appartementencomplex De Sfinx van woningcorporatie Woonpalet bestaat dit jaar 20 jaar en Coloriet viert dat zij sindsdien vanuit daar 20 jaar zorg levert in Zeewolde. Het jubileumprogramma wordt uitgesteld, maar zo kan er toch een feestje zijn. Carolina en haar collega’s hebben bij alle bewoners van de appartementencomplexen een uitnodiging en de tekst van het lied Samen Zijn door de deur gedaan. “Het was geweldig om iedereen te zien meegenieten op de galerijen en in de tuinen. Onze bewoners, mensen met dementie, zaten achter het raam en zongen hardop mee en gingen staan om te dansen.’

De foto’s en filmpjes worden op FamilieNet en Facebook gedeeld en naar het tv-progamma Lieve Opa, Lieve Oma van Omroep Flevoland gestuurd. “Hierdoor kunnen ook de familieleden die nu zolang niet naar hun geliefde ouder, oma of opa kunnen zien hoe het gaat. Maar ook collega's die gedwongen thuis moeten zitten en vrijwilligers die met zo veel liefde activiteiten willen organiseren voor de bewoners. Ik weet van hen hoe moeilijk ze dat vinden in deze rare tijd. We zijn nu op een andere manier even samen. We zijn heel blij dat Mike Klein dit voor ons wilde doen.”

Foto: Coloriet

Advertentie