Zeewolde

Tulpeiland gaat uit zijn bol! 8ste editie Tulpenroute Flevoland binnenkort van start

Van 16 april tot en met 7 mei staat Flevoland in het teken van de tulp. Vele prachtig gekleurde velden nodigen de bezoekers uit te komen genieten in deze provincie, één van de grootste tulpengebieden in Nederland.

Verschillende routes brengen je langs de tulpenvelden in Flevoland, zo ook in Zeewolde. Het Tulpeiland wordt in het paasweekend op zaterdagochtend 16 april “officieel” geopend door het hijsen van de tulpenvlag. Daarnaast vindt er een kleinschalige tulpenbraderie plaats om het een extra feestelijk tintje te geven.
In de drie weken van de Tulpenroute worden er in het weekend allerlei activiteiten georganiseerd op het Tulpeiland door de gemeente Zeewolde en stichting Puur Zeewolde. Activiteiten waar zowel de inwoners van Zeewolde als de bezoekers aan de route van kunnen genieten.

Tulpeiland gaat uit zijn bol! 8ste editie Tulpenroute Flevoland binnenkort van start

Als extraatje wordt er gratis vervoer van en naar het Tulpeiland aangeboden. Op de zaterdagen kan men in het centrum op de Bloembollenboemel, het toeristentreintje stappen, en meerijden naar het Tulpeiland (vertreklocatie Strandweg 9, parkeerterrein politiebureau, vanaf 11.00 uur elk uur tot 15.00 uur) en op de zondagen op de rondvaartboot (vertreklocatie Aanloophaven, vanaf 12.30-16.30 uur, afvaarten om het uur). Let op: vol is vol!

Programma

Zaterdag 16 april
11.00 uur: Officiële opening door wethouder Egge Jan de Jonge en Herman Vermeer, voorzitter Tulpenroute Flevoland
11.00-16.00 uur: Tulpenbraderie (kleinschalig)

Zondag 17 april
13.00-15.00 uur: Workshop tulpen schilderen, verzorgd door Gonny Geurts

Zaterdag 23 april
11.00-16.00 uur: Streekproductenmarkt (kleinschalig)

Zondag 24 april
Reguliere bezoekers Tulpenroute Flevoland Zeewolde route

Zaterdag 30 april
11.00-16.00 uur: Streekproductenmarkt (kleinschalig) – onder voorbehoud

Zondag 1 mei
13.00-16.00 uur: Vliegerfestijn (gratis deelname)

Zaterdag 7 mei
11.00-16.00 uur: Watersportdag (gratis deelname)

Tulpenroute Flevoland

In totaal zijn er zes routes uitgezet: drie online autoroutes (Dronten, Lelystad en Zeewolde) en drie fietsroutes (Dronten, Swifterbant en Lelystad). Tickets voor de online autoroute zijn te bestellen via www.tulpenrouteflevoland.nl. Hier zijn ook de gratis fietskaarten te downloaden voor de routes in Dronten, Swifterbant en Lelystad.

Advertentie