Zeewolde

Twee woninginbraken in dezelfde nacht

In het Bergkwartier in Zeewolde zijn in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december twee woningen ten prooi gevallen aan inbrekers. Dat gaf politiechef Miklos Coumou aan tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis.

“Op het Kwik kwam de bewoner ’s ochtends tot de ontdekking dat er was ingebroken. Er werd een aantal goederen, waaronder een viertal laptops, weggenomen. Door de inbreker(s) bleek er een gaatje onder het slot van de voordeur te zijn geboord. De politie heeft een buurtonderzoek uitgevoerd en de forensische opsporing werd in kennis gesteld.”

Twee woninginbraken in dezelfde nacht

Nog diezelfde nacht was het raak op de Mangaan. “Ook hier werd ingebroken door een gaatje te boren over het slot. Ditmaal aan de achterdeur - de dader is eerst over de schutting geklommen.” Doordat de politie hier spreekt over een mo - een modus operandi is een specifieke werkwijze, waaraan een individu of groep kan worden herkend - wordt niet uitgesloten dat hier ook dezelfde dader(s) voor verantwoordelijk zijn. “Vanuit de woning op de Mangaan werd geld weggenomen.”

De verwachting is dat inbrekers die een gaatje boren onder het slot middels een ijzerdraadje de sleutel aan de binnenkant van de deur kunnen bedienen. “Laat dus niet de sleutel aan de binnenkant van de deur zitten”, luidt de tip.

Puinhoop

Een week daarvoor werd ingebroken in een woning aan de Corridor. “Deze inbraak vond plaats op dinsdag 29 november tussen 13.00 en 19.30 uur. Bij thuiskomst zagen de bewoners dat de hele woning was doorzocht. Aan de achterkant van de woning was een raam opengebroken en in de woning waren lades en kasten opengetrokken. Het was één grote puinhoop, dus het is bij ons ook nog niet bekend wat er precies is weggenomen.” De politie heeft ook hier een buurtonderzoek uitgevoerd en de forensische opsporing in kennis gesteld.

Advertentie