Zeewolde

Vaart u dit seizoen wel veilig door sluis De Spieghel?

De Spieghel is vanaf het Paasweekend weer geopend en kan dus weer gebruikt worden om vanuit het Wolderwijd de polder in te varen en andersom.

Er is een behoorlijk hoogteverschil, maar liefst 6 m. Om goed te leren hoe u door de sluis moet varen kunt u zich aanmelden voor een sluisles. De lessen worden gratis aangeboden door de gemeente Zeewolde. Per deelnemer is er 1 theorie- en 1 praktijkles.

De theorielessen zijn op zaterdag 25 mei (10.30 - 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur) en op zaterdag 1 juni (10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur). De praktijkles is op zaterdag 8 juni van 09.00 tot 16.00 uur.

De Spieghelsluis met ongeveer 9 bootjes op hoge waterstand
Archieffoto ter illustratie: Ruud van Velzen

Wilt u meedoen, dan moet u zich eerst aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar de sluiswachter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van: naam, e-mailadres, telefoonnummer, aantal personen en datum van voorkeur. Per les kunnen 12 personen meedoen. Meer informatie: www.zeewolde.nl/sluisleswww.zeewolde.nl/sluisles.

Theorieles

Tijdens de theorieles bij de sluis De Spieghel legt een van de sluiswachters bijvoorbeeld uit hoe de sluis werkt en waar u allemaal aan moet denken. Om de lessen te volgen heeft u geen boot nodig, de lesonderdelen komen aan bod ‘op het droge’.


Praktijkles

Bij de praktijkles maakt u gebruik van uw eigen boot. Samen met een ervaren sluismeester aan boord passeert u de sluis. Vanuit het Wolderwijd vaart u de sluis in de richting van de polder, van ‘hoog naar laag’. Terug naar het Wolderwijd vaart u van ‘laag naar hoog’.

 

Advertentie