Zeewolde

Verdachte steekincident aangehouden

De politie heeft één verdachte aangehouden in verband met het steekincident dat zaterdagavond plaatsvond op de Eilandgracht in Zeewolde. Het betreft een 22-jarige Zeewoldenaar die een 42-jarige plaatsgenoot zou hebben neergestoken.

Rond 22.30 uur kreeg de politie melding dat er na een conflict een man was neergestoken op de Eilandgracht. Het slachtoffer is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. “De verdachte was na het incident op de vlucht geslagen, maar is inmiddels door de politie aangehouden”, meldt een woordvoerder van de politie.

Verdachte steekincident aangehouden

De recherche heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844, het tipformulier op de politiewebsite of anoniem via 0800-7000.

Impact

“Het incident heeft de nodige impact”, zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter, die de aanwezigheid van slag- en steekwapens onder de jeugd van Zeewolde “een bron van aanhoudende zorg” vindt. Om die reden wordt hier in de Week van de Veiligheid (van 11 tot 17 oktober) ook extra aandacht voor gevraagd. “Er wordt in die week een inleveractie voor steek- en nepwapens gehouden. Daarbij kan de jongere jeugd deelnemen aan levend Cluedo en kiest de gemeente in samenwerking met het voortgezet onderwijs en straathoekwerk voor een Escape Room, met als centraal thema ‘omgaan met foute centen’.

Advertentie