Zeewolde

Vereniging Centrumondernemers gaat voor nieuwe BIZ-regeling

De Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) heeft de gemeenteraad weer verzocht medewerking te verlenen aan een nieuwe BIZ-regeling in het centrum.  BIZ staat voor Bedrijven Investerings Zone. De gemeente heft dan een extra belasting bij ondernemers in een bepaalde zone. Bij deze regeling gaat het om het centrum. De opbrengst wordt  vervolgens uitgekeerd aan het speciale Ondernemersfonds van de VCZ. Met dit geld organiseert de vereniging samen met hun leden activiteiten en evenementen in het centrum. Dit gebeurt nu al bijna 11 jaar.

Draagvlakmeting:
Het voorstel wordt op 16 september in de commissievergadering behandeld. Op 30 september a.s. neemt de gemeenteraad een besluit. Daarna krijgen alle centrumondernemers de gelegenheid zich  hierover uit te spreken d.m.v. een draagvlakmeting.

Logo Winkelhaven

Voor een nieuwe BIZ-regeling moet minimaal 50% van de centrumondernemers hun stem uitbrengen. De regeling gaat weer voor 5 jaar door als hiervan 2/3 instemt.
Voorzitter Johan Safaric van de VCZ roept zijn collega-ondernemers op in oktober hun stem te geven aan de nieuwe BIZ-regeling: “Mede dankzij de BIZ organiseert de VCZ al ruim 10 jaar samen met de ondernemers vele leuke activiteiten. Zonder BIZ kan de Vereniging van Centrumondernemers Zeewolde dit niet meer op hetzelfde niveau blijven doen. De nieuwe BIZ-regeling zorgt ervoor dat iedere ondernemer bijdraagt aan het activiteitenplan 2022-2027 voor Winkelhaven Zeewolde. Het is dus uitermate belangrijk dat deze regeling doorgaat.”

Activiteiten 2021
De vorige BIZ-regeling liep al af in januari 2021. Door de coronamaatregelen was het echter niet mogelijk om bij de ondernemers een draagvlakmeting te houden in 2020 voor een nieuwe regeling. De gemeenteraad heeft toen besloten om de VCZ op weg te helpen met een éénmalige bijdrage van € 30.000,--. Hierdoor kon toch een aantal activiteiten in 2021 doorgaan, zoals recent de Koopjesdagen en eerder al allerlei acties in het kader van Koop Lokaal. Ook werd het centrum weer opgefleurd met prachtige hanging baskets en flower pots.

Via deze link kunt u bij de agenda van de commissievergadering van 16 september. Bij agendapunt 11 staan de stukken voor dit onderwerp.

Advertentie