Zeewolde

Verrassing voor ouders en leerkrachten

De ouders van leerlingen van de basisschool hebben het de laatste tijd bepaald niet makkelijk gehad. Zij hadden niet alleen hun eigen werk; zich gemotiveerd met het schoolwerk van hun kinderen bezighouden kwam er nog eens bij. Nu de scholen weer opstarten vindt Zeewoldevoorelkaar dat zij hiervoor wel een opstekertje kunnen gebruiken. Door sponsoring van Welkoop werd het mogelijk om verrassingspakketten voor zowel de ouders als de leerkrachten samen te stellen.

Een oproep aan de bij Welzijn Zeewolde bekende vrijwilligers leverde al snel het benodigde aantal helpende handen op om de 1550 pakketten samen te stellen. Zo kunnen nu de gezinnen hun pakket via de scholen tegemoet zien. De pakketten werden dinsdag aan de leerlingen meegegeven. Wanneer een gezin meerdere kinderen op een school heeft, gebeurt dit via het oudste kind.

Verrassing voor ouders en leerkrachten

Deze actie van Welzijn Zeewolde en Zeewoldevoorelkaar staat niet op zich. Ze hebben in deze moeilijke Covid-19 periode meer initiatieven ontplooid en ondersteund, zoals activiteiten voor de ouderen in de gemeente.

Renate Vos-van Ittersum wijst er overigens op dat bij Welzijn Zeewolde iedereen met vragen gericht op praktische ondersteuning, bij hen terecht kan.

Eindredactie: Marianne Guldemond

Advertentie