Zeewolde

Vierde ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor centrumondernemers Zeewolde

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, donderdagavond 3 januari in De Verbeelding, heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebied (KVO-W) uitgereikt aan een aantal werkgroepleden van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde.

Uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen

Keurmerk

Het KVO-W is een keurmerk waarin partijen samen werken aan de veiligheid en leefbaarheid van winkelgebieden. In een werkgroep wordt samengewerkt om de leefbaarheid en veiligheid te bevorderen, in die werkgroep zijn ondernemers, gemeente, politie, brandweer, woningbouwcorporatie vertegenwoordigd. In het KVO is het mogelijk om 5 sterren te behalen. Om voor de sterren in aanmerking te komen, is een aantal spelregels opgesteld o.b.v. concrete doelstellingen die gezamenlijk geformuleerd zijn:

- Elk jaar is er een schouw, er worden vergaderingen gehouden, er wordt een jaarverslag opgesteld en de maatregelenmatrix wordt per vergadering bijgewerkt en eens per 3 jaar vindt er een meting plaats middels een enquête onder ondernemers.
- Eens per drie waar wordt een veiligheidsanalyse opgesteld, daarin wordt de laatste meting vergeleken met de voorgaande meting), daarna vindt een audit plaats.
- Op het moment dat de audit met goed gevolg wordt afgerond, volgt een volgende ster.

Audit

Voor de vierde ster is de audit in oktober 2018 gehouden. De auditeur stelde kritische vragen (bij elke volgende ster wordt de audit lastiger), maar de audit is positief afgerond waarmee KVO Winkelhaven nu de vierde ster heeft weten te bemachtigen. Natuurlijk gaat de werkgroep nu aan de slag voor de vijfde ster.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie