Zeewolde

Vitrinekast met gratis producten

Voor een tussenwoning aan de Coulisse staan sinds dit weekend diverse producten in een vitrinekast. De producten zijn gratis “voor diegenen die het goed kunnen gebruiken”, legt initiatiefnemer Gert Bouwmeester uit.

Bouwmeester heeft in het verleden al eens gratis producten op een bijzettafeltje voor de deur aangeboden, maar merkte dat deze nogal eens door “kwajongens” werden verplaatst. Maar nu hij via Weggeefhoek Zeewolde een grijze vitrinekast heeft kunnen bemachtigen, kan hij zijn spullen mooi uitstallen. Want hij wil graag delen met anderen. “Omdat er armoede heerst en er naar mijn mening te veel wordt weggegooid.”

Boekenkastjes in voortuinen zie je wel vaker, maar een dergelijke geste richting de minderbedeelde medemens komt minder voor.

Vitrinekast met gratis producten

En de vitrinekast is ook nog eens 24 uur per dag open. “Mensen moeten hier de hele dag door langs kunnen lopen.” Om spullen eruit te halen, maar ook om spullen erin te zetten, benadrukt Bouwmeester. “Je hebt allemaal misschien wel wat in de kast staan wat je toch niet zo vaak gebruikt en een ander zou je er zomaar heel blij mee kunnen maken.”

Advertentie