Zeewolde

Voltooiing van de Duikerbrug in Havenkwartier Zuid onder wisselvallige weersomstandigheden

Op woensdagochtend 12 juli begon de dag met aangenaam zonnig weer, wat een prettig vooruitzicht bood voor het inhijsen van een duikerbrug in het Havenkwartier Zuid.

Dit specifieke element is een van de negen betonnen onderdelen van de brug en heeft een indrukwekkend gewicht van 11.000 kilo. De brug dient als verbinding voor bewoners om hun woningen te bereiken en maakt het tevens mogelijk dat kano's, kleine bootjes en suppers door kunnen varen. De doorvaarthoogte bedraagt 1,50 meter.

De elementen worden achter elkaar geplaatst, 2 bouwvakkers begeleiden het element voor positiebepaling

De duiker staat in directe, open verbinding met het water van het Wolderwijd, wat bijzonder handig is gezien de waterrijke omgeving van Havenkwartier Zuid, gekenmerkt door woningen aan havens en een gracht. In de toekomst kunnen bewoners vanuit deze locatie dus eenvoudig het water opgaan.

Met het plaatsen van de duikerbrug sloeg om onbekende redenen het weer om en begon het te regenen op het moment dat wethouder Helmut Hermans de bedieningshendels van de hijskraan ter hand nam. Een soortgelijke situatie deed zich eerder voor tijdens een soortgelijke handeling door voormalig wethouder Van der Es, in aanwezigheid van het publiek. Desalniettemin werd het betonnen element op zijn plaats gebracht.

Foto's: Ruud van Velzen

tn DSC03614tn DSC03615tn DSC03621tn DSC03622tn DSC03625tn DSC03640tn DSC03647tn DSC03651

 

Advertentie