Zeewolde

‘Voordeel van dorpscultuur’

Het was “superdruk” tijdens Koningsdag in Zeewolde, maar er is vanuit politiekringen “geen enkele noemenswaardigheid” te melden. Dat gaf politiechef Miklos Coumou aan tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis. “Er was een goede sfeer.”

Twee jaar lang maakte de coronasituatie het niet mogelijk een reguliere Koningsdag te vieren, maar dit jaar konden Nederlanders weer alle remmen losgooien tijdens de nationale feestdag. Dat leidde ook in Zeewolde tot “extreme drukte”, zegt burgemeester Gerrit-Jan Gorter, die “in de ochtenduren met politiemensen op pad is geweest “om te zorgen dat mensen niet verkeerd gingen parkeren”.

‘Voordeel van dorpscultuur’

Er zijn om die reden ook agenten eerder aan hun werkdag begonnen. “Dat is dan ook weer het voordeel van de dorpscultuur die we hier hebben; mensen kennen elkaar, er wordt even wat overleg gepleegd en daardoor hebben we het wel netjes kunnen houden.”

Gorter merkte dat je “over de koppen kon lopen” tijdens de kleedjesmarkt en de andere activiteiten in het dorp. Zeewoldenaren, maar ook dagjesmensen van buiten de dorpsgrenzen. “Ik heb ’s middags de lootjes getrokken bij de prijsuitreiking op het scoutingsterrein en ik heb lootjes uit heel Nederland getrokken. Mensen uit Den Bosch, Zwolle, Amersfoort, Hoorn; overal vandaan.” (foto: Harry Kramer)

Advertentie