Zeewolde

Vrijwilligers gezocht: stimuleer taal bij gezinnen

VoorleesExpress is een taalstimulatietraject waarbij een vrijwilliger bij een gezin taalspelletjes doet, gaat voorlezen en ouders laat zien hoe je op een aansprekende manier met taal kan omgaan. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zoekt voor dit project vrijwilligers die blij worden van taal. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer gezinnen geholpen kunnen worden.

"Door met kinderen van diverse achtergronden te werken, leren we van elkaar. Zij van mij en ik van hen. De onbevangenheid en het enthousiasme, waarmee je al bij voordeur begroet wordt, maakt dit het leukste ‘baantje’ ooit” vertelt vrijwilliger Rianne. Een VoorleesExpress traject bestaat uit twintig (wekelijkse) sessies. Op een speelse manier streeft de vrijwilliger samen met de ouder(s) ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek krijgt binnen het gezin. De resultaten van de voorleessessies zijn enorm verrijkend.

Vrijwilligers gezocht: stimuleer taal bij gezinnen

Een moeder vertelt: Nu weet ik wat ik kan doen om mijn kind te helpen taal te bevorderen.

Groot effect voor kinderen

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers komen thuis of zien elkaar in de bibliotheek. Juist in deze tijd is het voor gezinnen extra fijn dat het kind op een speelse manier de Nederlandse taal beter leert kennen. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zorgt voor begeleiding en de benodigde materialen. Meld je aan voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst of kijk op: https://voorleesexpress.nl/locatie/zeewolde voor meer informatie.

Advertentie