Zeewolde

Bedankje voor bestaanszekerheid-organisaties

Wethouder Egge Jan de Jonge heeft in september een aantal organisaties bezocht die zich inzetten voor de bestaanszekerheid van de Zeewoldenaar. Hij bezocht onder andere de Voedselbank, de Maatschappelijke Dienst Flevoland, het Interdiaconaal Platform en het Zelfstandigenloket in Lelystad dat voor Zeewolde de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO 1,2 & 3) uitvoert.

De wethouder bezocht de organisaties om zijn waardering uit te spreken voor het werk dat deze organisaties doen om een bestaansminimum te creëren voor inwoners van Zeewolde. Hij benadrukte dat, juist in deze corona-periode, hun inspanningen extra gewaardeerd worden.

Tijdens deze ‘tour’ werd wethouder De Jonge ook verder bijgepraat over de ontwikkelingen die corona met zich meebrengt. Ter sprake kwamen onder andere de moeilijke periode waar veel zelfstandig ondernemers doorheen gaan,

Wethouder bedankt bestaanszekerheid-organisaties

het lastig te voorspellen aantal mensen dat in aanmerking zal komen voor schuldhulpdienstverlening en tevens het stijgende aantal afnemers van een voedselpakket bij de Voedselbank: Waar voor de corona-crisis 24 huishoudens gebruik maakten van een pakket, zijn dat er tegenwoordig 38.

Ondanks de onzekere tijd, is er hard gewerkt door een grote groep organisaties en individuen om de dienstverlening rondom bestaanszekerheid op peil te houden. Helaas kon de wethouder niet iedereen bezoeken om een taartje aan te bieden. Via dit bericht wil de gemeente wel graag haar waardering uitspreken voor het werk van de betrokken inwoners en organisaties.

Advertentie