Zeewolde

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Drie maanden lang strijden duizenden kinderen om dé nationale titel: Nederlands Kampioen Knikkeren van 2019.

In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni.

NK Knikkeren 2019

 

Een terugkerende buitenspeel activiteit

Sinds 2002 wordt het NK Knikkeren al georganiseerd, wat inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse buiten kinderspel is niet meer weg te denken op de basisschoolpleinen in Nederland.  

Landelijk bereik

Van april tot en met juni worden er in diverse gemeenten lokale knikkerkampioenschappen als ‘voorronde’ voor de finale georganiseerd. Op 26 april heeft de eerste knikkervoorronde plaatsgevonden in Oegstgeest. In gemeente Zeewolde wordt op woensdag 22 mei een officiële knikkervoorronde georganiseerd. In de daaropvolgende maanden volgen verschillende voorrondes in gemeenten verspreid over het hele land. Per knikkervoorronde plaatsen de 16 beste knikkeraars zich voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 29 juni 2019.

Gratis deelname

Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (6 – 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Knikkeren 2019. Deelname is gratis en de deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.nkknikkeren.nl.

De finalelocatie: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Zaterdag 29 juni 2019 is de officiële finale van het NK Knikkeren in gemeente Rhenen. Voor het 2e jaar op rijd gaan 1000 knikkeraars in Ouwehands Dierenpark Rhenen de strijd met elkaar aan voor de titel: ‘Nederlands Kampioen Knikkeren 2019’.

Univé als Supporter van Sport hoofdsponsor

Univé is voor het achtste jaar de hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Als Supporter van Sport is Univé jaarlijks partner van meer dan 200 lokale, regionale en landelijke sportevenementen, zoals ook het NK Knikkeren. Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies. Van buitenspelen, komt buiten sporten!

Advertentie