Zeewolde

Winkeldieven aangehouden

In de voorbije periode hebben er in Zeewolde drie winkeldiefstallen plaatsgevonden. Politiechef Miklos Coumou gaf donderdagmorgen tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis aan dat al deze incidenten hebben geleid tot aanhoudingen.

“Een 32-jarige Zeewoldenaar heeft zaterdag 19 maart om 16.30 uur diverse kledingstukken gestolen bij een winkel aan de Gouwzee. Het signalement werd aan de politie doorgegeven en personeelsleden renden achter hem aan.” Op een parkeerplaats aan de Pioniershof kon de man uiteindelijk worden aangehouden. “Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij de diefstal bekende.”

Twee dagen later werd er gepoogd een diefstal te plegen in de Kerkstraat.

Winkeldieven aangehouden

“Op maandag 21 maart om 7.15 uur werd voor een winkel aan de Kerkstraat een 73-jarige winkeldief aangehouden. Hij bleek voor een kleine € 40,- aan goederen te hebben weggenomen en bekende direct.”

In de daaropvolgende weekend kwam bij de politie de melding binnen dat een medewerker van een bedrijf aan de Fabricageweg op heterdaad was betrapt op diefstal. Op zaterdag 26 maart om 5.00 uur probeerde hij een mobiele telefoon weg te nemen. “Er was al langer een verdenking tegen deze medewerker.” Ook bleek er een handlanger betrokken. “Beide inwoners uit Deventer (respectievelijk 20 en 22 jaar, red.) werden aangehouden en verhoord. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.”

Advertentie