Loading...

Woonpalet levert bijdrage aan belevingstuin
Woonpalet draagt bij aan belevingstuin Gizeh

Op 17 december overhandigde Wiepke van Erp Taalman Kip van Woonpalet een cheque aan Ruth ter Wee en Bert Apperlo van Coloriet. De cheque staat symbool voor een bedrag van € 500,-, te investeren in de belevingstuin bij appartementencomplex Gizeh.

Want wonen is meer dan een woning

Woonpalet besloot een bijdrage te leveren aan de belevingstuin vanuit de idee: ´Wonen is meer dan een woning´. De woonomgeving is minstens zo belangrijk en daarom draagt Woonpalet een steentje bij. Ruth ter Wee, hoofd Zorg en Welzijn Intramuale Zorg Zeewolde: ‘Deze donatie voor de belevingstuin voor mensen met dementie is een mooi gebaar van een trouwe samenwerkingspartner. We hebben met Woonpalet bijzondere projecten neergezet met appartementencomplexen Sfinx, Cheops en Gizeh. Hier komen zorg en wonen samen.’

Bert Apperlo, directeur Intramurale Zorg: ‘Woonpalet en Coloriet werken prettig samen en Wiepke was er samen met ons altijd voorstander van om dingen net even anders aan te pakken. Dat waarderen we.’

Gizeh
Appartementencomplex Gizeh staat midden in het centrum van Zeewolde en bestaat uit 33 huurappartementen bestemd voor 55-plussers en 16 zorgappartementen bestemd voor mensen met dementie. Coloriet levert daar de zorg. Gizeh werd in september opgeleverd en de basis van de tuin is in de maanden daarna gelegd. Aanvullend worden er nog een aantal elementen geplaatst die van de tuin een echte belevingstuin maken, speciaal voor mensen met dementie. Zij leven in het moment en naarmate de dementie vordert, wordt de zintuigelijke waarneming steeds belangrijker. Daarom wordt de belevingstuin aangevuld met elementen die uitnodigen te ruiken, voelen, horen, zien en proeven. Een mooi waterelement bijvoorbeeld of een fietsbankje; een tuinbankje met het onderstel van een fiets. Naar verwachting worden de elementen komend voorjaar geplaatst.


Foto v.l.n.r. Ruth ter Wee (Coloriet), Wiepke van Erp Taalman Kip (Woonpalet) en Bert Apperlo (Coloriet) in de belevingstuin bij Gizeh.