Zeewolde

Wortman nieuw bestuurslid JOVD

“Ik denk dat de politiek nu niet aanspreekt omdat zij niet de juiste kanalen bewandelt, niet de juiste taal spreekt en zich te veel bezighoudt met muggenzifterij.” Martijn Wortman (25) is toegetreden tot het bestuur van de Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) en hoopt daar verandering in te kunnen aanbrengen.

“De kans die ik gekregen heb, pak ik met beide handen aan”, zegt de Zeewoldenaar. “De JOVD is echt een supergave leerschool om enerzijds iets over politiek te leren en anderzijds nieuwe mensen te leren kennen.”

Met zijn politieke voorkeur is Wortman onder de jongeren een vreemde eend in de bijt. “Je hoort het veel te weinig dat jongeren zich interesseren in politiek en dat is echt enorm zonde.” Bij hem zit het er al van jongs af aan in. “Mijn ouders zijn allebei ondernemer geweest, dus hebben altijd al effecten gevoeld van de politiek.”

Wortman nieuw bestuurslid JOVD

Hij weet ook dat de politiek het platform is om dingen voor elkaar te krijgen. “Het is belangrijk dat jongere mensen weten wat er te kiezen valt en dát er wat te kiezen valt. Je kunt overal wel commentaar op hebben, maar steek dan ook je handen uit de mouwen en doe er wat aan.”

Met de JOVD wil Wortman onder meer op bezoek op scholen om “het geluid van jongere mensen in Flevoland” te kunnen horen. “Het moet in de politiek veel meer gaan over het dorp waar de kinderen van nu over tien à vijftien jaar ook nog in willen wonen. Er liggen ook in Zeewolde veel kansen, maar die worden veel te weinig gepakt.”

Martijn Wortman is voor één jaar benoemd tot penningmeester van de JOVD. “Als ware liberaal mag ik de schatkist bewaren.” Daarnaast heeft hij zich aangesloten bij de VVD-fractie in Zeewolde, dus wellicht dingt hij tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen (op woensdag 16 maart 2022) mee naar een plekje in de gemeenteraad van Zeewolde.

 

Advertentie