Zeewolde

Zeewolde bij de Pinken, altijd druk

31 keer werd er Zeewolde bij de Pinken georganiseerd. De traditie van Zeewolde mag het wel genoemd worden. Voor 1 dag wordt het Horsterplein de setting voor de Pinken, Koeien en Kalveren. Vanaf 6 uur in de ochtend wordt er af en aan gereden met koeien. In geïmproviseerde boxen staan de dieren te wachten totdat ze de ring in mogen om gekeurd te worden. Dit gebeurd altijd in veel verschillende categoriën Uiteraard niet voordat ze in een wasplaats keurig worden gewassen.

Wanneer dit allemaal netjes gebeurt is, de koeien weer op stal staan om helemaal goed verzorgd te worden, wordt de wasplaats omgetoverd tot een horecapleintje, waar van alles te krijgen is, maar ook te doen. Met name voor de kinderen. Zeewolde bij de Pinken kan een evenement genoemd worden waar veel gezinnen op afkomen, toeristen en daarbij is het een weerzien tussen de boeren uit grote buitengebied van Zeewolde.

Kalfjes worden geknuffeld, schilderijen worden geverfd, een drankje wordt gedronken en er wordt gedanst op de muziek van de shanty koren die in de middag de muzikale omlijsting verzorgden.

Op de omliggende kraampjes zijn lokale producten verkrijgbaar en vee geralateerde artikelen. Hier en daar zijn er nog organisaties die zich daar promoten.

Bescheiden braderie

Winkelhaven Zeewolde is dit jaar aangehaakt om de braderie weer op te zetten na een paar jaar van afwezigheid. Met een bescheiden braderie is hier aanzet aan gegeven. Dat het dorp niet vol stond is een gegeven, maar de kramen die er stonden in Torenstraat en Marktstraat hebben vele mensen langs hun kraam zien lopen. Ook op het Ravelijnplein en in het Ravelijn werd er handel gedreven.

Zeewolde Zon en Woonpalet gaven informatie weg en in het Ravelijn konden de kinderen speelgoed verkopen op de kleedjes. Deze was vanwege de weersvoorspellingen verplaatst van het Kerkplein naar het Ravelijn.

Het weer viel reuze mee, slechts een grote bui met wat onweer erbij zorgde voor een korte pauze in het programma. Daarna werd alles weer opgepakt.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie