Zeewolde

Zeewolde Kiest richt zich op het klimaat

Het programma Zeewolde Kiest besteedt dinsdag 7 juni uitgebreid aandacht aan een aantal ontwikkelingen in ons agrarisch buitengebied. Het gaat dan om vermindering van de stikstofuitstoot, het klimaat en de kansen bij nevenactiviteiten.

Presentator Robert Weij gaat achtereenvolgens in gesprek met Johan Vollenbroek (voorman van de coöperatie Mobilisation fort the Evironment), Johan Dekker (lid van de werkgroep Stikstof van de LTO), Arjen Verschure (agrariër in ons buitengebied) en Jan Klop (voorzitter van de Voedselbank in Zeewolde).

Zeewolde Kiest richt zich op het klimaat

Vollenbroek legt uit waaruit de MOB bij de Raad van State bezwaar heeft ingesteld tegen het bestemmingsplan Trekkersveld 4 en tegen de openstelling van Lelystad Airport is. Ook de stikstofproblematiek komt aan bod; de grote vraag: Kunnen de koeien straks nog grazen in de wei zonder dat de boer een volledige natuurvergunning heeft? Ook Johan Dekker zal vervolgens reageren.

Met Verschure wordt gesproken over zijn nevenactiviteit, het verbouwen van graan. Jan Klop gaat in op de vraag wat de Voedselbank merkt van de stijging van de kosten van levensonderhoud en de oplopende inflatie.

Het programma Zeewolde Kiest is te beluisteren van 20.00 uur tot 22.00 uur via radio 106.4 FM, digitaal kanaal 1181 van KPN en XS4ALL en digitaal kanaal 914 van Ziggo. De techniek wordt verzorgd door Han Koopman.

Advertentie