Zeewolde

Zeewolde kleurt oranje in campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.
De Orange the World campagne wordt steeds groter in Nederland, met meer gemeenten, provincies, bedrijven, maatschappelijke organisaties, sportclubs en andere organisaties die activiteiten organiseren.
Zeewolde kleurt oranje  in campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Ook in Zeewolde is er aandacht voor Orange the World. Op het kerkplein was het Wethouder Winnie Prins die aandacht vroeg voor deze wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Aansluitend was er zang en dans en kleurde later in de avond op verschillende plekken in Zeewolde objecten oranje ter ondersteuning van deze actie. 

Advertentie