Zeewolde

Zeewolde krijgt eigen pumptrackbaan

Een meerderheid van de gemeenteraad van Zeewolde wil graag de komst van een pumptrackbaan doorzetten. Dat werd tijdens de raadsvergadering gesteund door Leefbaar Zeewolde, ChristenUnie, VVD, CDA en D66.

Een inspreker meldde eerder deze avond dat een pumptrackbaan in haar ogen “een natuurlijke kick geeft, waar jongeren naar opzoek zijn” en zich “voor de volle honderd procent in te zetten voor “het werven van subsidies, fondsen en crowdfunding”.

Wenda Westerhuis (D66) las voor uit het zogeheten amendement dat de raadsleden “in afwijking van het advies van het college over de motie pumptrackbaan positief staan tegenover de realisatie van een pumptrackbaan”.

Zeewolde krijgt eigen pumptrackbaan

De raadsleden willen “het resterende budget van de motiemarkt, € 17.500,-, als bijdrage in de kosten van de aanleg reserveren en hiervoor op een later moment nog maximaal € 32.500,- beschikbaar stellen (als cofinanciering), onder de voorwaarde dat de initiatiefnemers minimaal de helft van de aanlegkosten en toekomstige vervangingskosten via burgerinitiatief, subsidieaanvragen of crowdfunding bijdragen”.

Nadat Evert Ekker (Leefbaar Zeewolde), Ernst Bron (ChristenUnie), Bouwe van der Weide (CDA), Angela Hückriede (VVD), Ruud Visser (BurgerBelang) en Yvonne van Bruggen (PvdA/GroenLinks) ook aangaven voor een pumptrackbaan te zijn, reageerde wethouder Ewout Suithoff: “Dit is een prachtig initiatief en het draagt er ook aan bij om iedereen gezond en vitaal te houden. Maar we leven wel een klein beetje boven onze stand wanneer we deze voorziening aanbrengen. We hebben al een prachtige atletiekbaan, een freerunparcours en een skatebaan en nu gaan we dit ook aanleggen.” Hij maakte daarop direct “een winstwaarschuwing” door te wijzen op de kosten: “Dit kent ook een prijskaartje.”

Tijdens de daaropvolgende stemming werd unaniem gekozen voor de komst van een pumptrackbaan.

Advertentie