Loading...

Wethouder Ewout Suithoff & Vera Dam, Energieloket
Zeewolde stimuleert inwoners energie slim te gebruiken

Donderdagochtend 2 juli hebben wethouder Ewout Suithoff en mevrouw Vera Dam, directeur Milieu Federatie Flevoland, de aftrap van het project "Gebruik Energie Slim" gegeven. Doel van het project is inwoners te stimuleren om meer kleine energiebesparende maatregelen in huis te nemen zodat de CO2 uitstoot verminderd.

Het project start 6 juli a.s. en duurt tot maart 2021. Het is de bedoeling dat iedere maand een ander thema aan bod komt.
Voor de maand juli 2020 is het thema "Ga aan de slag met energie besparende maatregelen". Alle inwoners van Zeewolde ontvangen in de week van 6 tot 10 juli a.s. een brief van de gemeente waarin de activiteiten staan vermeld.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Rijk in het Kader van de Regeling Reductie Energie.
Mevrouw Vera Dam benadrukt dat hiermee de inwoners niet alleen helpen de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen,maar dat het ook voordelig is voor de portemonnee van de inwoners vanwege een lagere energie rekening. 

De LOZ sprak na afloop van de persconferentie met mevrouw Vera Dam, dat gesprek kunt u HIER beluisteren.