Zeewolde

Zeewolde Winterworld op losse schroeven

Het is nog maar zeer de vraag of er rondom de jaarwisseling genoten kan worden van Zeewolde Winterworld. Het tweeënhalve week durende schaatsevenement kampt met een flink tekort aan vrijwilligers.

“Het wordt steeds moeilijker”, zegt woordvoerder Martin Hoekstra. “Vroeger hadden we zo’n 250 vrijwilligers; nu hebben we er nog maar 65.” Gezien de duur van het evenement en de vele taken die verricht moet worden, maakt Hoekstra zich grote zorgen. “We hebben gewoon een tekort aan handjes.” Zo zijn er bijvoorbeeld vrijwilligers nodig voor toezicht op de baan, de schaatsverhuur, de kassa, de verkoop van Koek en Zopie en de nachtwachten.

Zeewolde Winterworld staat gepland van dinsdag 20 december tot en met zaterdag 7 januari en zou zijn vijftiende editie moeten beleven.

Zeewolde Winterworld op losse schroeven

“Maar op deze manier gaan we het niet redden.” Hoekstra luidt de noodklok. “Omdat we op heel korte termijn een besluit moeten nemen of het schaatsevenement wel of niet door kan gaan, vragen we te reageren vóór 11 september. Bel 0619165612 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop binnen bij Juwelier Hoekstra aan de Torenstraat.”

Hoekstra is zondagmorgen te gast in het LOZ-radioprogramma WWW@Zondagmorgen om verder te praten over de ontstane situatie. WWW@Zondagmorgen hoort u op zondagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur op 106.4 FM of via internet: www.lokaleomroepzeewolde.nl/radio/luisteren.

Advertentie