Zeewolde

Zeventiende Editie van "Opgeven is Geen Optie" in Volle Gang op Alpe d'Huez

Vandaag is de zeventiende editie van het evenement "Opgeven is Geen Optie" in volle gang op de Alpe d'Huez. Met prachtig weer en een goed georganiseerde dag, zijn de deelnemers volop bezig met fietsen, wandelen en hardlopen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Ook dit jaar zijn er weer 5000 deelnemers die zich inzetten om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. “We zijn organisatie zeer tevreden met hoe alles verloopt, en het weer speelt ook een positieve rol: aldus Erik Jutstra, voorzitter stichting Alpe d'HuZes. "We zijn buitengewoon tevreden en de organisatie draait als een tierelier."

Erik Jutstra voor het hartenwensdoek bij Alpe D'Huzes

Het evenement blijft van groot belang, ondanks dat het al sinds 2006 bestaat. Helaas is kanker nog steeds een ziekte die veel onderzoek en geld vereist. "Het is nog steeds heel erg belangrijk dat we hier zijn en dat we met elkaar ongelooflijk veel geld ophalen voor onderzoek," vervolgt Erik. Dankzij het opgehaalde geld worden de overlevingskansen vergroot en worden behandelmethoden steeds humaner.

Vorig jaar werd er ruim 17 miljoen euro opgehaald, en dit jaar staat de teller al op bijna 15 miljoen, nog voordat het evenement begonnen was. Dit belooft veel goeds voor het uiteindelijke bedrag. "We zijn op voorhand al ongelooflijk blij met waar de teller afgelopen vrijdag op stond. En ik heb een heel goed vertrouwen dat daar zeker nog het nodige bijkomt”.

Dit jaar heeft de stichting Alp d’HuZes een bijzondere erkenning gekregen van de gemeente Bourg d’Oisans. De stichting ontving de erepenning van de burgemeester van Bourg d’Oisans als blijk van waardering voor de jarenlange samenwerking en vriendschap. "Deze vriendschap is een belangrijke basis om datgene wat we hier ieder jaar doen te blijven doen," vertelt Erik.

"Mijn hartenkreet is dat wij hier ooit staan en zeggen dat het niet meer nodig is dat we hier zijn. Nooit meer iemand dood aan kanker. Daar gaan we voor." Sluit Erik af.

Advertentie