Loading...

Damesraad gemeente Zeewolde
30 oktober bijeenkomst vrouwen in de politiek

De vrouwelijke raadsleden van Zeewolde nodigen u van harte uit om op woensdag 30 oktober vanaf 19.30 uur in De Verbeelding  in gesprek te gaan over de rol van vrouwen in de politiek en hun ervaringen.

Met een inspirerend en interactief programma verwachten de aanwezige raadsleden andere vrouwen enthousiast te maken voor de politiek. Zij vertellen over hun ervaringen en hoe zij actief zijn geworden in de lokale politiek. Gastsprekers is Julia Wouters op deze avond.  Zij was gedurende twaalf jaar de rechterhand van Lodewijk Asscher. Aan de hand van haar boek De Zijkant van de Macht vertelt zij over de oorzaken voor het relatief kleine aantal vrouwen in de politiek. En natuurlijk blijven de oplossingen niet onvermeld. Daarbij komen ook grappige anekdotes en mooie verhalen op tafel. In het tweede deel van de avond is er alle ruimte voor gesprek met de zaal.

De reden van deze bijeenkomst dat het 100 jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen. En nu precies 100 jaar later willen wij dit niet zomaar voorbij laten gaan, want zoals Els Borst al zei: “Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”.

Toegang is gratis en mannen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 036-5229467

De Verbeelding, de Verbeelding 25 in Zeewolde.

*Foto: vlnr: Angela Huckriede, Rieke Elsenbroek, Wenda Westerhuis, Yvonne van Bruggen, Karin Thielen, Els van Es.
Op de foto ontbreken Carla van Dongen en Els van Lopik
.