Politiek

Actief Zeewolde ziet glas halfvol

De Zeewolder kiezers hebben Leefbaar Zeewolde gekroond tot de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen (+ vijf zetels!) en door de winst van één zetel is ook de ChristenUnie zeer te spreken. Maar hoe zit dat bij Actief Zeewolde?

Aan het einde van de avond bleek dat Actief Zeewolde zich tevreden moet stellen met één zetel. Maar aangezien PvdA/GroenLinks (twee), Zeewolde Liberaal (één) en BurgerBelang (één) met in totaal vier zetels in de huidige gemeenteraad zitten, hadden aanhangers van de nieuwe fusiepartij Actief Zeewolde wellicht op meer gerekend.

Actief Zeewolde ziet glas halfvol

Met de uitspraak “Wij zijn blij dat we één zetel hebben”, laat lijsttrekker Yvonne van Bruggen blijken het glas halfvol te hebben. “We gaan met vertrouwen de gesprekken aan. We willen graag ons mooie Zeewolde behouden en daar gaan we ons sterk voor maken. We zien de toekomst positief tegemoet.”

Actief Zeewolde heeft volgens Van Bruggen in de campagne “geen steken laten vallen”, maar feit is wel dat de kiezers meer vertrouwen lijken te hebben in die andere lokale partij: Leefbaar Zeewolde. “Het populisme heeft gezegevierd”, vindt Van Bruggen, die erop wijst dat “bepaalde onderwerpen als het datacenter en het vliegveld” Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie aan hun overwinningen hebben geholpen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie