Politiek

Artikel 36-vragen D66 aangaande Stookoverlast

D66 is niet tegen houtstook maar wel voor het reguleren van het stoken van hout. Met artikel 36-vragen die ze bij het college neerleggen, willen zij aandacht voor de vragen die bij de fractie binnenkomen over de overlast.
Deze vragen gaan over de overlast van het stoken van hout in onder andere houtkachels, openhaarden en vuurkorven.
Natuurlijk onderstreept de fractie de alternatieve energievormen ten aanzien van gasgebruik, zo schrijven zij in het document. Pelletgestookte CV-ketels maken hiervan wellicht onderdeel uit en D66 Zeewolde kan zich ook inleven in het sfeervolle gebruik van openhaarden en aanverwante artikelen. Wij zijn de laatsten die daar iets in willen verbieden; regulering is dan een betere optie denkt D66.

Artikel 36 Vragen Stookoverlast van D66

Gezien de overlast, die ook op de dag van ontvangen van de artikel 36-vragen gemeld werd via de diverse social media kanalen, zijn dit vragen die door de samenleving gedeeld worden. D66 wil dan ook weten hoeveel klachten de gemeente binnenkrijgt over houtrookoverlast en wat daar mee gedaan wordt. Naast het melden van de klachten vraagt D66 ook of de gemeente de alerts die door het RIVM worden gegeven, gedeeld kunnen worden door de gemeente.
De volledige vragen kunt u hier in PDF lezen.

Advertentie