Politiek

Benoemingen binnen raad en college Zeewolde

De gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdag 2 november de heer A.S. (Steven) Scheffer benoemd tot wethouder en de heer H. (Henk) Parisius tot gemeenteraadslid. Ook benoemde de raad drie burgerraadsleden. Allemaal legden zij in de raadsvergadering de eed of belofte af. 

v.l.n.r. Wethouder A.S.(Steven) Scheffer en Burgemeester G.J. (Gerrit Jan) Gorter
v.l.n.r. Wethouder A.S.(Steven) Scheffer en Burgemeester G.J. (Gerrit Jan) Gorter

De benoemde burgerraadsleden zijn de heer C.W. (Chris) Elderhorst voor Actief Zeewolde, de heer C.A.M. (Kees) van den Broek voor D66 en de heer H. (Hans) Visser voor Leefbaar Zeewolde. De burgerraadsleden ondersteunen het werk van de fracties. Per fractie kan één burgerraadslid worden benoemd.

Van burgerraadslid naar raadslid

Mevrouw Y. (Yvonne) van Bruggen nam vanwege gezondheidsredenen in de vergadering van 2 november officieel afscheid. De heer Parisius volgt haar op in de gemeenteraad voor Actief Zeewolde. Vorige maand werd hij al benoemd tot burgerraadslid en nu neemt hij plaats in de raad. 

College compleet

De heer Scheffer is de nieuwe wethouder voor Leefbaar Zeewolde. De uit Zeewolde afkomstige Steven neemt de plaats in van
mevrouw W. (Winnie) Prins, die vorige maand afscheid nam. Met de komst van Steven is het college van de gemeente Zeewolde weer compleet.

Ook de nieuwe griffier is bekend. Per 1 januari wordt mevrouwJ. (Jenny) Kooij de nieuwe griffier.
Tijdens de raadsvergadering van 21 december 2023 wordt zij beëdigd.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie