Loading...

Ernst Bron gekozen tot lijsttrekker voor de ChristenUnie Zeewolde

De leden van de ChristenUnie Zeewolde hebben gisteren besloten dat Ernst Bron de kandidatenlijst aanvoert voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Ernst Bron is 50 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij is al raadslid vanaf maart 2006.

Een van de speerpunten voor de komende verkiezingsperiode is om ervoor te zorgen dat de gemeente de burger de ruimte geeft zelf verantwoordelijk te zijn, met hen in gesprek gaat en meedenkt en waar nodig ondersteunt. Bron: ”De Gemeente Zeewolde zou wat meer verantwoordelijkheid bij de inwoners mogen leggen. Hierdoor raakt de burger meer betrokken op het dorp en zijn activiteiten. Meer betrokkenheid wekt ook meer activiteit op waardoor een levendig dorp ontstaat en mensen het fijn vinden om hier te wonen”

Ook de zorg voor de ouderen is een speerpunt van de ChristenUnie Zeewolde. Zo moet het mogelijk worden gemaakt dat ouderen hier ‘oud’ kunnen worden en niet voor specifieke zorg het dorp uit moeten. Bron: ”Te vaak horen we dat oudere echtparen niet meer bij elkaar kunnen wonen en een van de echtlieden buiten het dorp moet wonen voor de zorg die het nodig heeft. Wij vinden het niet nodig dat echtparen die al zo lang samenleven niet samen oud kunnen worden in Zeewolde. De komende verkiezingsperiode willen wij kijken of er meer zorg thuis kan worden geboden en woningen hiervoor geschikt kunnen worden gemaakt.”

 

Een belangrijk item is duurzaamheid. De ChristenUnie vindt een schone economie belangrijk waarbij afvalstoffen weer als grondstof worden gebruikt. Bron: “Wij willen graag dat onze kinderen ook kunnen genieten van een schone lucht, een beter klimaat en een sterkere economie. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente initiatieven steunt die de duurzaamheid van onze gemeente ten goede komt.”

 

Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst zullen in de komende weken bekend worden gemaakt.