Politiek

Jeugdraad kiest voor strandactiviteiten in Zeewolde

De leden van de jeugdraad van Zeewolde denken en praten mee over hoe zij het dorp mooier, beter en veiliger kunnen maken. De jeugdraad heeft elk jaar een eigen budget van € 3.000,- te besteden aan een doel dat de leden belangrijk vinden. Zo heeft de jeugdraad vorig jaar bijvoorbeeld het bankje bij het Fire Flame Park aan Zeewolde geschonken.

Opblaasbaar parcours

Dit jaar heeft de jeugdraad de jeugd van alle basisscholen van Zeewolde gevraagd om ideeën in te brengen voor het ‘cadeau’ van de jeugdraad. De jeugdraad stemde woensdag over de ideeën en heeft besloten dat zij het budget dit jaar wil besteden aan een opblaasbaar parcours bij het strand. Het parcours wordt komende zomer op meerdere momenten aan het strand geplaatst. Het idee werd ingebracht door Remko en Aram van PCBS De Richtingwijzer.

Jeugdraad kiest voor strandactiviteiten in Zeewolde

De jeugdraad gaat samen met jeugd- en jongerenwerk Zeewolde het opblaasbaar parcours deze zomer, op verschillende momenten, bij het strand plaatsen. Zodra het parcours beschikbaar is, worden alle jongeren in het dorp hierover natuurlijk geïnformeerd via de (sociale) media.

Jeugdraad

De jeugdraad is voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 13 jaar die in groep 7 en 8 van het basisonderwijs zitten. De raad bestaat uit 22 leerlingen van 11 basisscholen in Zeewolde. Al sinds 2008 heeft Zeewolde een jeugdraad.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie