Politiek

Meerderheid raad stemt voor komst datacenter: 11 voor, 8 tegen

De meerderheid van de gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdagavond voor de bestemmingsplanwijziging voor het Meta-datacentrum gestemd. Er stemden 11 raadsleden voor en 8 tegen de komst van de datahallen in Zeewolde. Halverwege de vergadering tekende zich een meerderheid af, toen PvdA/GroenLinks aangaf voor te stemmen.


De ogen waren op de fractie gericht, omdat woensdag duidelijk werd dat de leden van beide partijen in Zeewolde het advies hadden gegeven om tegen te stemmen. Donderdagavond werd duidelijk dat de gezamenlijke fractie desondanks toch voorstemt. Daarmee tekende zich een meerderheid af.

Meerderheid raad stemt voor komst datacenter: 11 voor, 8 tegen

Fractievoorzitter Yvonne van Bruggen van PvdA/GroenLinks tijdens de vergadering: "Voorzitter: raadsleden beslissen zonder last of ruggenspraak. En wij zullen dan ook instemmen met het bestemmingsplan." Ook de VVD-fractie bleef voor de komst van het datacenter, ondanks kritiek vanuit de Tweede Kamerfractie van de partij. "Lokale autonomie is een groot goed", zei Hendrik Visser namens de liberalen.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie