Politiek

Motiemarkt Zeewolde uitgesteld

De eerste motiemarkt van Zeewolde is uitgesteld vanwege de corona maatregelen. Het is nog onduidelijk wanneer burgers hun idee kunnen pitchen bij de gemeenteraad.

Het was de bedoeling dat twaalf initiatiefnemers op 30 maart hun idee voor een socialer, veiliger of levendiger Zeewolde zouden presenteren voor de raadsleden van de gemeente, maar de corona maatregelen gooien roet in het eten.”De motiemarkt is uitgesteld omdat het aantal mensen dat deel zal nemen aan de motiemarkt de toegestane groepsgrootte overschrijdt”, zegt een woordvoerder van de gemeente Zeewolde.

Er zijn twaalf ideeën ingediend voor de motiemarkt. Zo is er een plan om een dorpsdichter aan te stellen, een (race)baan te realiseren voor radiografische bestuurbare auto’s en is er het idee om water van de haven onder het gemeentehuis door te trekken naar het centrum. Er is 45.000 euro beschikbaar voor gekozen ideeën.

Motiemarkt Zeewolde uitgesteld

“Op 23 maart is er weer een persconferentie”, aldus de woordvoerder. “Misschien krijgen we dan meer duidelijkheid wanneer het wel kan. Belangrijk is dan dat grotere groepen bij elkaar mogen komen”. Er is ook gekeken naar mogelijkheden om de motiemarkt digitaal te houden maar dat wil de gemeenteraad niet, omdat “het persoonlijke informele contact met inwoners waar het om draait bij de motiemarkt dan verloren gaat.”

Advertentie