Politiek

Sonneveld informateur in Steenwijkerland

Ben Sonneveld treedt op als informateur in Steenwijkerland. De huidige fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde is naar voren geschoven door BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland (BGL). Deze partij behaalde woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen 8 van de 27 zetels in de Overijsselse gemeente.

“Zeer eervol”, zegt Sonneveld in een eerste reactie. Via het contactpunt voor lokale partijen bij de vereniging van Nederlandse gemeenten is Sonneveld benaderd. De Zeewoldenaar, die plaatselijk al vaker informateur is geweest, gaat nu kijken welke programmapunten er belangrijk zijn voor Steenwijkerland en welke coalitiemogelijkheden er zijn. “En zo bekijk je een beetje de setting voor de komende vier jaar.”

Sonneveld informateur in Steenwijkerland

Sonneveld is zich ervan bewust dat dit wel een tijdrovende taak is. “Je moet alles goed analyseren en met de mensen praten. Vaak doe je dat eerst met mensen apart en daarna nodig je een aantal partijen uit die mogelijk met elkaar kunnen gaan samenwerken.” Op de vraag wat dit zegt voor zijn toekomstige rol in Zeewolde, antwoordt Sonneveld: “Niets. Daar blijf ik gewoon raadslid en dat doe ik met veel plezier en veel toewijding.”

Sonneveld is momenteel nog fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde in de plaatselijke gemeenteraad. Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag - waarin Tom Zonneveld optrad als lijsttrekker en Ben Sonneveld de nummer vijf was op de kandidatenlijst, weet Leefbaar Zeewolde dat het met tien mensen zitting mag nemen in de nieuw te vormen gemeenteraad.

Saillant detail is dat Winnie Prins (voorzitter Leefbaar Zeewolde) ook voorzitter is van het Kennispunt, waarin de lokale partijen verenigd zijn.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie