Politiek

Volgende week extra raadsvergadering over datacenters

Er komt volgende week donderdag een extra raadsvergadering over de komst van datacenters in de gemeente Zeewolde. De vergadering komt er op initiatief van de ChristenUnie.

“Ik ben blij dat het gaat gebeuren”, vertelt Ernst Bron van de ChristenUnie. Het is goed om het in brede zin over datacenters te hebben.”

In de vergadering wordt geen besluit genomen over het geplande grote datacentrum op bedrijventerrein Trekkersveld. Bron wil met de vergadering een extra moment creëren om stil te staan bij de komst van datacenters in de gemeente. “Wat vinden wij überhaupt van datacenters op ons grondgebied? Wat voor voorwaarden moeten daarvoor zijn en hoe moeten we de inwoners daarbij betrekken? Dat is een brede discussie en die had misschien al eerder gevoerd moeten worden.”

Volgende week extra raadsvergadering over datacenters

 Afgelopen voorjaar had Bron het voorstel voor de extra raadsvergadering al ingediend, maar dat werd toen afgewezen door de rest van de gemeenteraad. Zeewolde Liberaal heeft nu alsnog ingestemd, waardoor de vergadering er komt.

De Lokale Omroep van Zeewolde zendt de raadsvergadering live uit. In aanloop van de raadsvergadering spreekt LOZ met betrokkenen die voor dan wel tegen het datacenter zijn.

Meer weten? 

Meer weten over het datacentrum op het Trekkersveld? De Lokale Omroep van Zeewolde maakte eerder al drie afleveringen over wat het datacentrum betekent voor Zeewolde, hoe het zit met waterverbruik en wat de economische gevolgen zijn.

Advertentie