Politiek

Kies het collegescenario voor Sportcomplex het Baken

Op 22 februari aanstaande zal de gemeenteraad van Zeewolde de procesbeschrijving 'uitvoering motie Sportcomplex het Baken' bespreken. Bij dit agendapunt zullen Zeewolde Liberaal en Leefbaar Zeewolde een amendement indienen.

Afgelopen december kon de gemeenteraad na een jaar van informatie verzamelen eindelijk een besluit nemen. De partijen zijn er niet uitgekomen en is er gekozen om nader onderzoek te doen naar een tweetal scenario's: deels nieuwbouw/deels renovatie op de huidige locatie en volledige nieuwbouw aan het Kluunpad.

Kosten

Onlangs bleek dat de volledige uitwerking van niet 1 maar 2 scenario's zo'n anderhalf miljoen euro zal gaan kosten, waarbij de raad medio 2019 een keuze kan maken uit één van deze scenario's. Naast het feit dat het onderzoek de genoemde kosten met zich meebrengt, kan de gemeente Zeewolde ook rekenen op extra onkosten die gemoeid zijn met het onderhouden van het huidige pand en de technische installatie. Ook zal de vertraging in aanbesteding door de aantrekkende markt extra kosten met zich meebrengen.

Zeewolde Liberaal en Leefbaar Zeewolde vinden dit geen goed plan en roept andere partijen op om te kiezen voor het collegescenario, waarbij een nieuw zwembadgedeelte op de huidige locatie wordt gebouwd en de sporthal gerenoveerd wordt, waarbij zoveel mogelijk extra gewenste aanpassingen van inwoners en professionals zullen worden meegenomen.

Over dit voornemen sprak Stanley Egger met Rob Smeets van Zeewolde Liberaal.

Audio fragment(en)

Rob Smeets - Zeewolde Liberaal 

 

Zeewolde Liberaal "Kies het collegescenario" voor Sportcomplex het Baken
Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie