Regionieuws

18 t/m 20 maart: Darmkankerdagen St Jansdal Lelystad

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Daarom organiseert ziekenhuis St Jansdal Lelystad ‘Darmkankerdagen’. Altijd al willen weten hoe een darm er aan de binnenkant uitziet? Van maandag 18 t/m woensdag 20 maart staat een opblaasbare darm in Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Belangstellenden zijn van harte welkom om een rondje te lopen door de levensgrote darm. Het worden dagen vol met interessante sprekers en workshops.

Opblaasbare darm

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Vroegtijdige screening kan darmkanker in een vroeg stadium opsporen, waardoor de kans op genezing groter is. Het St Jansdal is officieel gekwalificeerd als coloscopiecentrum. Dit betekent dat het ziekenhuis darmonderzoeken (coloscopieën) uitvoert, die voortkomen uit het landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Als er sprake is van darmkanker, dan kunnen patiënten in het Darmkankercentrum St Jansdal terecht voor een groot aantal behandelingen.

Activiteiten

Naast de levensgrote darm worden deze dagen nog meer activiteiten georganiseerd. Zo gaat Jaap Driest (Maag-Darm-Leverarts) scholieren rondleiden door de darm en voorlichting geven over de werking van de darm en het belang van goede voeding.

 

Informatieavond

Op dinsdagavond 19 maart van 19.15 tot 21.15 uur is er een voorlichtingsavond voor patiënten en andere belangstellenden. Zorgverleners, waaronder Roberto Tobon (chirurg), Ditta Ritmeester MDL (verpleegkundige) en Matthé Bollen (internist-oncoloog) die bij onderzoek en behandeling van darmkanker betrokken zijn, geven voorlichting. Tijdens en na afloop is er een informatiemarkt en de mogelijkheid om professionals en mede patiënten te ontmoeten en contact te hebben met lotgenoten. Voor deze avond is het noodzakelijk om u aan te melden.

 

Aanmelden en meer informatie

De ‘Darmkankerdagen’ vinden plaats in ziekenhuis St Jansdal in Lelystad, Ziekenhuisweg 100. Aanmelden voor de informatieavond op dinsdag 19 maart kan via de website www.stjansdal.nl/voorlichting. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de oncologieverpleegkundige, tel. 0341-463851.

Advertentie