Regionieuws

Aantal getrainde educatieboeren "Kom bij de Boer" breidt uit.

Binnenkort is het ook mogelijk om op boerderijexcursie te gaan bij ‘Kom bij de Boer’ melkveehouders in de NOP en fruitteler in Zeewolde.

Nog eens 12 enthousiaste boeren volgden de training Belevend Leren. Afgelopen zaterdag hebben de boeren de tweede en tevens laatste training Belevend Leren van Boerderij Educatie Nederland gevolgd. Nadat de training al eens eerder was uitgesteld door de lockdown, begon de groep gemotiveerd aan de training gegeven door trainster Erika Rietema van Aeres. De boeren hebben onder andere ideeën uitgewisseld over hoe zij een boerderijles willen invullen en meer informatie gekregen over communicatie en hun didactische vaardigheden. Tijdens een rondleiding op melkveebedrijf Hettinga-Lips in Tollebeek, waar de training plaatsvond, werden de didactische vaardigheden van de gastheer op de proef gesteld door de andere getrainde educatieboeren.

Aantal getrainde educatieboeren "Kom bij de Boer" breidt uit.

Na afloop van de training hebben de educatieboeren hun certificaat Belevend Leren ontvangen. Nu zijn de akkerbouwers, melkveehouders, kwekers en fruitteler bijna klaar om de scholen te ontvangen.
Het bestuur van Kom bij de Boer vindt het een mooie ontwikkeling dat leerlingen binnenkort ook op excursie kunnen bij melkveehouders en kwekers in de NOP en daarnaast in Zeewolde bij fruitteler Appelhof. Houd de social media van Kom bij de Boer in de gaten om te zien wanneer ze te reserveren zijn via de website van IVN Natuureducatie. Mocht je al wel een boerderijles willen reserveren, het kan bij een van onze andere educatieboeren bij jou in de buurt!
Basisscholen (groep 3 tot en met 8) kunnen een reservering maken via de website van IVN Natuureducatie: https://www.ivn.nl/boerderijeducatie-flevoland.

Klassen van de middelbare school of groepen van een kinderopvangorganisatie bijv. BSO’s zijn ook welkom. Geïnteresseerde middelbare scholen en/of kinderopvangorganisaties kunnen rechtstreeks een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vereniging gaat dan kijken bij welke boer de middelbare school of kinderopvangorganisatie terecht kan.

Advertentie