Regionieuws

Afsluiting Knardijk (N707)

Maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september is de N707 Knardijk afgesloten voor verkeer tussen de Biezenburcht en de N302 Ganzenweg. Er is een omleiding ingesteld voor het wegverkeer.

Planning en traject

Op maandagochtend 21 september vanaf 05:00 uur starten de werkzaamheden aan de N707 Knardijk en is de weg gesloten tussen de Biezenburcht en de N302 Ganzenweg. Op vrijdag 25 september om 18:00 uur gaat de weg weer open voor verkeer.

Afsluiting Knardijk (N707)

Werkzaamheden

Voor het ombouwen van de turborotonde bij de Ganzenweg-Knardijk is het nodig om kabels en leidingen te verleggen. Bij deze afsluiting wordt de weg opengebroken zodat de kabels en leidingen onder de weg gelegd kunnen worden. Verkeer kan er niet langs en rijdt om.

Omleidingsroute

Verkeer vanuit Zeewolde naar Harderwijk rijdt via de N305 Gooiseweg en N302 Ganzenweg. Verkeer vanuit Harderwijk naar Zeewolde rijdt bij de turboronde rechtdoor naar de N302 Ganzenweg en gaat via de N305 Gooiseweg en de N705 Spiekweg naar Zeewolde. Het fietspad blijft open voor (brom)fietsers. Het landbouwverkeer kan wel het Ganzenpad bereiken.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de N707 Knardijk rijdt bus 142 (Nijkerk-Zeewolde-Harderwijk) en bus 144 (Zeewolde-Harderwijk) ook via de omleidingsroute. Hierdoor vervallen de halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Klein Hoefblad en Overloop. Ter vervanging van de vervallen halten zal op de Sportlaan ter hoogte van De Overloop een tijdelijke halte worden geplaatst.

Voor bus 159 (Almere Stad-Zeewolde-Harderwijk) betekent de afsluiting van de weg dat de bus vanaf Harderhaven naar halte De Mast in Zeewolde rijdt. De halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Langezand, Oostergo, Centrum, Horsterweg, Kluunpad, Naarderweg komen te vervallen. Ter vervanging van de vervallen halten rijdt er tijdens de spitsuren een taxibus via de lokale route in Zeewolde. Deze taxibus sluit aan op de reguliere bus 159.

Foto: Harry Kramer

Advertentie