Regionieuws

BIG Challenge helpt Alpe d’HuZes met gigantisch bedrag

BIG Challenge, het grote team uit de agro- en foodsector dat aan Alpe d’HuZes deelneemt, heeft een fantastische tussenstand van € 1.625.229,- bekendgemaakt.

Dinsdag kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers in Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Woensdag en donderdag gingen de deelnemers op de fiets of lopend keihard de strijd met de Franse berg aan.

De Lokale Omroep Zeewolde sprak met Big Challenge-leden Marian Klaassens en Monique van Loon. “BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling, die zelf kanker had”, zegt Monique.

BIG Challenge helpt Alpe d’HuZes met gigantisch bedrag

“Hij werkte in de varkenshouderij en bedacht om die reden de naam BIG Challenge. In het eerste jaar haalde hij enkel zelf geld op, het jaar daarop deden er al twintig mensen met hem mee en zo is het gegroeid. Dit jaar hebben we 276 deelnemers door het hele jaar.”

“Daar zijn we echt kneitertrots op”, vult Marian aan. “Deze mensen hebben twee jaar lang heel hard getraind en veel sponsorgeld opgehaald.” De jongste en oudste deelnemer (Bas Korsten van 13 en Aart van Meerveld van 73) mochten het enorme bedrag onthullen op de zogeheten motivatiebijeenkomst van donderdagavond. Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst vertelden een aantal deelnemers hun persoonlijk verhaal en motivatie. Dit alles werd omlijst door de aangrijpende muziek van Maarten Peters (‘Dichter bij de hemel kom ik niet’).

“En dan is dit pas een tussenstand; de teller loopt nog tot 1 oktober”, zegt Marian. “Daarna wordt echter weer doorgeschakeld naar de volgende editie. “Zolang kanker de wereld nog niet uit is, gaan wij als voedselproducerend Nederland door om onze bijdrage te leveren aan onderzoek.” (foto: Barbara Daamen)

Advertentie