Regionieuws

Coloriet bedankt iedereen

Bij de locaties van Coloriet in de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde hangen vanaf vandaag 4 mei, spandoeken en posters met ‘Bedankt!’. Dit is om te beginnen vooral voor de zorgmedewerkers bedoeld. Daarnaast wil de zorgorganisatie iedereen bedanken die betrokken is of zich betrokken voelt in deze tijd.  

Bestuurder Aukje Reinders: “Er is in de afgelopen weken zoveel gebeurd en zoveel inzet getoond. Daar kan ik onze medewerkers niet genoeg voor bedanken.” Daarnaast is de spandoek ook als een hart onder de riem bedoeld voor de familieleden die niet op bezoek kunnen komen bij de woonzorgcentra. “De maatregel is ingrijpend en wij danken hen voor hun begrip. We zoeken met elkaar alternatieve kleurrijke oplossingen om toch contactmomenten te bieden met hun naaste, zoals bij het hekkletsen, of in een prieel of partytent in de binnentuin.”

Attenties hartverwarmend

Ook de vrijwilligers die niet kunnen komen, maar wel contact onderhouden met de bewoners of de bezoekers van de dagbesteding worden bedankt. Zij helpen nu mee in de wijk. “Sommigen bieden zelfs aan om de zorgmedewerkers te ondersteunen. Van hun ramen lappen tot ook boodschappen voor hen doen.” En dan denkt de bestuurder ook aan alle attenties van ondernemers en het verenigingsleven, aan de vele kaarten en tekeningen van jong en oud. “Het is zo hartverwarmend en wordt zo door onze bewoners, cliënten en medewerkers gewaardeerd. De betrokkenheid doet hen echt goed in deze tijd.”

Coloriet bedankt

Militairen bedankt

In Dronten worden ook de militairen bedankt die drie weken meehelpen in de zorg. “Het is een fijne samenwerking. Normaal gesproken zijn in aanloop naar 4 en 5 mei traditiegetrouw de Airgunners in Dronten en dan komen zij altijd koffie drinken in Coloriet de Regenboog. Nu drinken de bewoners niet alleen een kopje koffie met de militairen, maar worden zij ook door hen verzorgd of geholpen in hun dagelijkse activiteiten. Dit levert mooie ontmoetingen op.”

Foto's: Coloriet

Advertentie